Megszokhattátok már tőlünk, hogy összeszedjük nektek hétről-hétre a háziasszonyok kedvenc otthont segítő praktikáit, ám most igazi konyhatündér ajándékokkal kedveskedünk nektek. Hoztunk most nektek néhány olyan receptet, amit kifejezetten Paclan termékekhez találtak ki. 🙂

Itt van rögtön egy Paclan alu sütőformában sült lazac zöldségágyon. Ezt akár a kisebb 23 x 10 cm-es alu sütőformában is elkészíthetitek, de tekintettel arra, hogy ez milyen finom inkább a 25x18cm-es “LASAGNE” névre keresztelt alumínium sütőformát ajánljuk, melynek a neve is mutatja hogy kiváló minőségű olasz ételek elkészítéséhez is ajánlott.

Az étel kiváló dísze lehet akár egy ünnepi ebédnek is, de semmi esetre se várj vele karácsonyig! 🙂 Az elkészítés menete, hogy először a halat megmossuk és egy kevéssé megszárítjuk. Legalább egy fél citrom levét csorgassuk rá, sózzuk, majd borsozzuk meg. A megtisztított zöldségeket vékony csíkokra vágjuk fel és keverjük össze őket.

Vegyük elő a már előbb említett alu sütőformák egyikét, vagy nagyobb anyagmennyiség esetén duplázva az összetevőket két sütőformában is elkészíthető. Tegyünk a sütőformába egy-egy adag zöldséget és fektessünk rá 1-1 haldarabot. Az alumínium sütőforma kiváló kialakítása lehetővé teszi, hogy meglocsoljuk körülbelül másfél deci fehérborral. Ezt a trükköt, csak egy ilyen speciális edényben tudjuk elvégezni, amitől finom, puha és zamatos lesz az étel..

 

Paclan alumínium sütőforma lazac

Hozzávalók:

4 szelet lazacfilé (kb. 15 dkg/db)
1 citrom
25 dkg sárgarépa
1 szál szárzeller
1 vastagabb szál póréhagyma
1/2 csokor finomra vágott kapor
1,5 dl fehérbor
szendvicskenyér

Grillezni télen naná hogy lehet!

 

Következő receptünkkel azoknak kedveskedünk akik szeretik a grill ételeket, de sajnos azoknak a finom ízét nem élvezhetik a téli zord, hideg időben. Erre kínál megoldást a Paclan speciális grilltálca, amit téli időszakban is kiválóan lehet alkalmazni otthon a sütőben. Ennek a speciális kialakítása hasonló mintát ad a sütnivalónak mint a grillrácsok, és még zseniális olajgyűjtő vájata is van. Ez utóbbi egyébként nagyon jó szolgálatot tesz akár nyáron is grillezéskor. Így nem fog lecsöpögni az olaj és nem fog meggyulladni ismételten a szén. Ez a recept mellesleg az előző alu sütőformában és kiválóan elkészíthető.

De jöjjön a recept!

 

Paclan Zöldséges csirke alu sütőformában

Amit most elkészítünk az nem más mint egy ínycsiklandozó héjában sült tejfölös krumpli, amit csirkecomb filéhez készítünk el, mellé pedig bazsalikomos paradicsom salátát fogunk tálalni.

 

Hozzávalók a húshoz:

 

olaj
hagyma
fejenként 1-2 szelet friss csirkecomb filé
fűszerek (bors, kakukkfű, chili)
mustár
fokhagyma

 

Hozzávalók a körethez:

 

olívaolaj
bazsalikom

bors
fejenként 2-3 közepes krumpli
tejföl
fokhagyma
paradicsom
lila hagyma

 

Ha valaki nem szereti a csirkecombot, akkor természetesen használhatunk mellet is, bár attól egy kicsit szárazabb lehet az elkészült étel. Amennyiben szeretnénk, akár sertés tarjával is elkészíthető a recept.
A hús egyik oldalát kenjük be mustárral, majd ízesítsük borssal, kakukkfűvel és egy kis chilivel.

Rakjuk bele ezután a Paclan alu sütőformába, vagy a Paclan Grill tálcába. Helyezzük bele a felkarikázott hagyma szeleteket, locsoljuk meg egy kevés olajjal, de úgy, hogy lehetőség szerint el ne lepje szóval csak módjával. Amikor már a tálkában van akkor sózzuk, így biztosan minden mozdulat után a só a tálban marad és nem az asztalon.

A krumplihoz nem mást fogunk használni mint Paclan alufóliát, akár használhatjuk grillezésre szánt extra erős Paclan grill alufóliát is. Nagyon fontos, hogy a krumplikat jó alaposan mossuk meg, mert nem fogjuk őket meghámozni. Ebben az állapotában kell majd betenni az alumínium sütőformába a hús mellé. Amikor megsültek a krumplik, óvatosan bontsuk ki, mert minden bizonnyal nagyon meleg lesz az alufólia. A még forró krumplikat kenjük meg fokhagymás tejföllel és megszórhatjuk egy kis petrezselyemmel is.

 

Paclan Fóliában sült burgonya
Miközben készül a hús és a krumpli , addig megcsinálhatjuk a salátát. Daraboljuk fel a lila hagymát a paradicsomot, majd keverjük össze egy tálkában és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és a végén szórjuk meg egy kis szárított bazsalikommal, vagy ízlés szerint más fűszerrel. Nem árt a salátát pihentetni egy kicsit, az sem baj,ha legalább fél órára a hűtőbe kerül .

 

És mi lesz a desszerttel? Arra is van egy Paclan recept?

 

Természetesen erre is van ilyen receptünk, amihez inkább a kisebb Paclan alu sütőformát ajánljuk. A gyümölcskenyérhez melegítsük elő a sütőt 180 celsius fokra. A tojásfehérjét kezdjük felverni egy csipetnyi sóval, majd apránként hozzáadjuk a cukrot és így tömör habbá verjük. A lisztben keverjük el a feldarabolt barackot és a diót, majd óvatosan forgassuk bele a habba. Adjunk hozzá egy kis rumot és az olvasztott vajat. Ezt öntsük bele a kivajazott és kilisztezett Paclan alu sütőformába, majd körülbelül 40-50 percig süssük, és utána 10 percig pihentetjük.

 

Paclan Gyömölcskenyér alu sütőformában

Hozzávalók:

4 evk. rum
60g dió
60g aszalt sárgabarack
120g margarin
6db tojás
kis só
120g cukor
180g liszt
1 citrom héja.

Jó étvágyat kívánunk!


No comments so far.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published. Website Field Is Optional.

COMMENTCOMMENT
A nevedA neved
Email címEmail cím
WEBOLDALWEBOLDAL