Ki gondolná, de a Paclan alufólia nemcsak a konyhában állja meg a helyét. Összeszedtünk most nektek pár olyan felhasználási módot, ami lehet egyesek számára már ismerős, de első körben nem ez jutna eszedbe a felhasználását tekintve. Mindegyikben természetesen főszerepben tehát az alufólia!

 

Nincs több rozsda!

 

Rengeteg gyönyörű szép krómozott felületet támadhat meg a rozsda, mondjuk egy kültéren felejtett biciklit is. Elég költséges mutatvány lenne a hagyományos módokon eltávolítani a rozsdát. Ilyenkor menti meg kedvenc járművünket a Paclan alufólia. Gyűrd össze az alufóliát, mint ahogyan azt régen az iskolában tetted, miután megetted a nagyi finom szendvicsét, csak most nem célba dobni fogunk vele a tanterem sarkában lévő szemetesbe, hanem a benedvesített felületen fogjuk alkalmazni. Dörzsölő mozdulatokkal, mint ahogyan azt egy kefével csinálnánk távolítsuk el az összegyűrt Paclan alufóliával az enyhén rozsdásodott részt. Természetesen ez csak akkor működik krómozott felületeken, amennyiben felületi rozsdáról beszélünk, így akiknek máris felcsillant a szeme, hogy a 20 éve a kertben álló veterán gépjárművüket ezzel a módszerrel fogják a karosszérialakatosok árajánlatától megmenteni, azokat el kell, hogy keserítsük, de amennyiben az enyhén rozsdás krómozott felületeken alkalmazzuk,akkor garantált lesz a siker.

 

Élesítsd meg végre az ollódat Paclan alufóliával!

 

Nagyon régi házi praktika ez amelyet sokan alkalmaznak otthon, így akinek van a háztartásában Paclan alufólia és “mindent nem vágó olló” , nekik ismerősek lehetnek a következő sorok. Fogj meg egy nagyobb lapka alufóliát és hajtsd össze annyi rétegbe amennyire csak tudod. Figyelj arra hogy nem kell hasábot hajtogatni, de lehetőség szerint legyen legalább egy névjegykártyányi felület amivel majd dolgozol. Ha megvagy a Paclan alufólia hajtogatásával, akkor kezdjél el kis félcentis csíkokat levágni az összehajtogatott lapkákból. Természetesen ez sem csodaszer, így elképzelhetőek olyan szituációk, ahol már ennek sem lesz semmi hatása az ollód számára. Az esetek többségében, mint a másik fent leírt módszer ezzel a technikával újjá varázsolhatod a vágószerszámodat.

 

Tisztítsd meg a nagyi ezüstkészletét, vagy a láncodat!

 

Ki ne ismerné azt a jelenséget, hogy az ezüst nyaklánca idővel kissé elszíneződik, besötétedik. Az ékszerésznél valótisztítása már rögtön költségesen hangzik és mondjuk egy szép régi nagy lovagi páncélban minden bizonnyal az ékszerész elektromos ajtóján sem jutnánk túl, de persze nem is fenyeget az a veszély, hiszen nincs ilyen minden háztartásban. Tálca, étkészlet annál inkább, így bemutatok most egy módszert, amivel költséghatékonyan és egyszerűen elvégezhetők az ezüst tárgyak tisztítása otthon, ráadásul a háztartásban is fellelhető anyagok kellenek csak hozzá. Ez a négy összetevő nem más, mint a Paclan alufólia, egy kevés só és szódabikarbóna, na meg egy kevés víz. Az igazat megvallva amennyiben nem vagyunk varázslók, akkor ötödikként kell majd egy üveg tálka, vagy a tisztítani kívánt felület méretétől függően akár egy kerámia tepsi, vagy jénai tál. A tálba tegyünk bele egy nagydarab alufóliát, majd tegyük rá a tisztítani kívánt ezüstöt és mintha csak főzni készülnénk, szórjuk meg a szódabikarbónával és a sóval és adjunk hozzá forró vizet. Jó recepthez illően kellene mondanom egy elkészítési időt is amit eszköztől függően 2-3 percre mondanék, de mint ahogy a receptben az alapanyagtól, így itt a tisztítani kívánt felülettől is függ. Itt ugyan szigorú szabály, hogy nem kell kóstolni, viszont vizuálisan folyamatosan ellenőrizd a dolgot, látszódni fog ahogy eltűnik az elszíneződés.

 

 

Láthatod hogy a Paclan alufóliának több felhasználása van mind az elsőre gondolnád, így nem csak az ételeket csomagolhatod be vele sőt nemcsak sütéskor jön jól. Reméljük elnyerte a tetszésedet ezen házi praktika is és ha érdekel, akkor olvasd el a többi blog bejegyzésünket is. Nemrég írtunk az idő spóroló otthoni praktikákról, de van egy átfogó cikkünk háziasszonyoknak a szivacsokról, ami megmutatja hogy milyen szituációban milyen szivacsot kellene használni, mert bizony akár hiszed akár nem az esetek többségében háziasszonyok első körben mindig a rossz szivacs után nyúlnak. Nemrég írtunk az egyik termékünkről ami nem más, mint a színfogókendő, ahol sok tévhitet eloszlattunk és ide kattintva megnézheted azokat a recepteket, amivel nemrég kedveskedtünk nektek.


No comments so far.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published. Website Field Is Optional.

COMMENTCOMMENT
A nevedA neved
Email címEmail cím
WEBOLDALWEBOLDAL