Még a legtapasztaltabb háziasszonyok is elvesznek néha a takarítás csapdájában. Ugyan általában szivacsok akkor kerülnek elő, amikor valami általános, vagy kellemetlen lerakódást kell eltávolítani, de bizony vannak esetek amikor a csúnya gonosz kosz mögötti anyagot meg kell védeni és ilyen esetekben ha rossz szivacsot választunk, akkor bizony azt is hihetjük, hogy nem megfelelő a tisztítóereje, vagy a minősége.

A Paclan óriási figyelmet fordít arra, hogy a konyhában, vagy a takarításban egy-egy munka művelethez speciálisan alakítson ki különböző problémákhoz megoldást szivacs formájában. Fontos ez, hiszen más más lerakodáshoz attól függően, hogy milyen felületen szeretnénk azt tisztítani más-más anyag kell! Máshogyan tisztítunk egy gyönyörű szép lakkozott felületet, mint egy edényt aminek erős zománcolt bevonata van.

 

De akkor mit használjak?

Ilyen takarítási műveleteknél először mindenki az általános mosogatószivacshoz nyúl, holott másik 18 megoldás kínálkozik a Paclan háza tájáról, mely termékek sokkal jobban elősegítik a kosz eltávolítását és ami nagyon-nagyon fontos a felület megóvását. Ki szeretné tönkretenni kedvenc teflon edényét egy hirtelen telefonhívás miatt odaégett reggeli után. De ugye a következő tojásrántotta elkészítését is befolyásolja a tisztának hitt edényt elő véve, ha étel maradékokat látunk a felületen.

Ugye hogy ismerős problémák ezek? És még akkor nem is kanyarodtunk el a ház, vagy a lakás többi részéhez. Mielőtt sorra vennénk, hogy milyen lehetőségek közül lehet válogatni, érdemes tisztázni pár az interneten keringő tévhitet a mosogató és általános szivacsok tekintetében. Ugyan a Paclan is nagy hangsúlyt fektet arra, hogy minél tovább lehessen használni egy ilyen szivacsot és megfelelő minősége legyen, a szivacsok sem örök életűek! Főleg nem akkor, ha egy, kétféle szivacsot használnak mindenre, ráadásul ezzel átvisszük a kórokozókat az egyik légtérből a másikba, ha nem kezelik őket megfelelően.

 

 

A szivacsokról sok veszélyes tévhit kering!

Sok praktika kering az interneten a mosogatószivacs fertőtlenítésről, közülük az egyik legnagyobb tévhit a mikrohullámú sütőbe helyezett szivacs. Egy német kutatócsoport ellenőrizte nem is olyan régen és a végeredmény egyértelmű! Számos baktérium nem pusztul el és ezzel csak nagyobb kárt okozunk magunknak, hiszen a baktériumok át telepednek a mikróba és így akár a mikrózott ételekre is. A másik tévhit hogy 90 fokon kell kimosni azt. Ezt azok állítják akik nem tudják hogy 90 fokon még így is van egy kórokozó ami szinte biztos, hogy túl fogja élni a kezelést, ráadásul így át fog terjedni a baci a mosógépre és vele együtt az összes kimosott ruhára. Ez a baktérium ezenfelül penicillin rezisztens, azaz nagyon ellenálló. Így egyértelműen kijelenthetjük, hogy a mosogatószivacsnak a mosogatónál van a helye és azt vegyszeresen, vagy házi praktika szerint ecettel érdemes alkalomszerűen átmosni fertőtleníteni ami elégséges védelmet nyújt a család számára. Az fontos viszont, hogy ezeket egy idő után cserélni kell és ezzel garantálható a teljes védelem.

 

Hogyan különböztetjük meg a szivacsokat?

Paclan Practi Super mosogatószivacsAlapjában véve nem a szivacs szín határozza meg annak hatékonyságát, hanem annak formai, anyag és minőségi összetétele. 🙂 Még az általános mosogatószivacs kiképzése szögletes alakú, addig van olyan például a Paclan Practi Super formázott mosogatószivacs, ami segít a lekerekített edények aljáról eltávolítani a szennyeződést és oldal vájataival nem csak a fogást segíti elő hanem speciális él menti helyeket is tisztítja. Amikor durvább szennyeződéssel állunk szemben, akkor elengedhetetlen, hogy a szivacs kiegészítőjét használjuk ami nem más mint a dörzsi! Ezek általában zöld színű felületek melyek elég nagy eltávolító hatással bírnak, ámbár kevésbé óvják a szennyeződés mögötti részeket. Ezek kiválóan alkalmasak általános tisztításra viszont, ha már a felületet is meg szeretnénk védeni, vagy kifejezetten speciális edényhez szükséges tisztítóerő, akkor ne ezeket használjuk mert csak nagyobb kárt okozunk!

Ugyanezen fent említett szivacs fajtából van “Soft power” névre hallgató ami formai kiképzésében is hasonló az előzőhöz, de ugyanakkor jóval kíméletesebb az edényekkel. Ez speciálisan úgy lett kialakítva, hogy jóval könnyebben tisztítható így valamennyivel hosszabb az élettartama is.

 

Vannak nem edényre használatos szivacsok!

Van olyan terület ami halmozottan hátrányos helyzetben van! Ilyen a mosogató környéke ahol megsokasodnak a különböző fajtájú lerakódások. Ezen lerakódás fajtákhoz és a nagy felületekhez van kifejlesztve például a Paclan Practi Strong Pad mosogatószivacs, melynek nagy felülete elősegíti a kevesebb erőkifejtést speciálisan kialakított hullámos redőzése pedig az óriási tisztító hatást. Ennek a terméknek úgy lett kialakítva a kiegészítő felülete, hogy nem károsítja mosogatótálcát és ez ahhoz hasonló felületeket, így a nagyobb nemesacél tálcák zsíros szennyeződésének a legnagyobb ellensége az a szivacs!

 

Paclan Practi Strong Pad a konyhai tisztító erő

 

Szivacsok a szobában!

Kiömlött borban segít a Paclan szivacsKöztudott tény az, hogy a boros poharak imádják a szőnyegeket és a szöveteket, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint mondjuk egy meghitt vacsora közben természetesen mindig a legalább félig lévő pohár szinte önmagától az asztalról leugró esetei. Ilyenkor azonnal egy szivacsért nyúlunk, hogy eltávolítsuk kedvenc, vagy netán újonnan vásárolt és ezáltal felavatott sarokgarnitúránk frissen szerzett foltját. Ekkor a legrosszabb amit tehetünk, hogy egy általános szivaccsal végleg bele kenjük a foltot, hiszen vannak olyan szivacsok amelyek pont az ellenkezőjét fogják tenni, így nagy nedvszívó képességgel eltávolítják a folyadékot. A megmaradt foltot például a Paclan Practi Piano mosogatószivacsával lehet teljesen tökéletesen eltávolítani, mert ez speciálisan hab készítő szivacs, ami képes akár egyetlen csepp tisztító szerel is óriási mennyiségű tisztító habot kreálni. A terméknek olyan speciális vízszintes csíkozású kiegészítő felülete van a szivacs oldalon, ami semmilyen felületet nem karcol meg így azokra a felületekre is tökéletesen ajánljuk ahol a nagy habos tisztító erő mellé fontos, hogy tényleg megvédjük a felületet.

Mint már említettük 18 különböző felhasználású szivacs fajta létezik és ugyan csak párat emeltünk ki ebben a cikkünkben reméljük, már most sikerült eloszlatnunk pár szivaccsal keringő tévhitet. Addig is likeold a facebook oldalunkat és nézz vissza ide a Paclan oldalára, hiszen a sok-sok házi praktika mellett természetesen a szivacsok felhasználásáról szóló következő cikkünket is megtalálod.

Nézd meg a házi takarítási tippeket ide kattintva!


No comments so far.

Vélemény, hozzászólás?

Your email address will not be published. Website Field Is Optional.

COMMENTCOMMENT
A nevedA neved
Email címEmail cím
WEBOLDALWEBOLDAL